Zelf muren injecteren: kostprijs en stappenplan

watertelt

Zelf muren injecteren: kostprijs en stappenplan

Als je last hebt van vochtproblemen in huis, kan het injecteren van muren een oplossing zijn. Maar hoeveel kost het om zelf muren te injecteren en hoe gaat het in zijn werk? In dit artikel geven we je een stappenplan en bespreken we de kostprijs van zelf muren injecteren.



Wat is muren injecteren?

Muren injecteren is een methode om vochtproblemen in huis op te lossen. Hierbij worden er gaten in de muur geboord, waarna er een vochtwerende gel of vloeistof in de muur wordt gespoten. Deze vloeistof creëert een waterdichte laag in de muur, waardoor vocht geen kans meer krijgt.

Stappenplan zelf muren injecteren

Als je besluit om zelf muren te injecteren, is het belangrijk om een goed stappenplan te volgen. Hieronder bespreken we stap voor stap hoe je te werk gaat.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het injecteren van de muren, is het belangrijk om de ruimte goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de muren schoon en droog zijn, en dat er geen obstakels in de weg staan. Dek ook alle meubels en vloeren af om beschadigingen te voorkomen.

Stap 2: Bepaal de boorafstand

Bepaal vervolgens de boorafstand. Dit is de afstand tussen de boorgaten. De boorafstand is afhankelijk van de dikte van de muur en de grootte van de boor. Over het algemeen wordt er een boorafstand van 10 tot 15 centimeter aangehouden.

Stap 3: Boor de gaten

Boor vervolgens de gaten in de muur. Zorg ervoor dat de gaten op dezelfde hoogte zitten en dat ze schuin naar beneden worden geboord. Hierdoor kan de vloeistof beter in de muur trekken.

Lees ook:   Waterontharder Kinetico

Stap 4: Injecteer de muur

Nu is het tijd om de muur te injecteren. Dit doe je door de injectievloeistof in de boorgaten te spuiten met behulp van een injectiepistool. Zorg ervoor dat je de vloeistof gelijkmatig verdeelt over de muur.

Stap 5: Laat de vloeistof intrekken

Laat de vloeistof vervolgens intrekken volgens de instructies op de verpakking. Dit kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de dikte van de muur.

Stap 6: Afwerking

Als de vloeistof is ingetrokken, kun je de muur afwerken. Dit doe je door de boorgaten op te vullen met specie of plamuur. Als de muur droog is, kun je deze verven of behangen.

Kostprijs zelf muren injecteren

Nu je weet hoe je zelf muren kunt injecteren, is het ook belangrijk om te weten wat de kostprijs hiervan is. De kostprijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van de muur en de hoeveelheid vloeistof die je nodig hebt. Over het algemeen kun je rekening houden met een kostprijs van ongeveer €20 tot €30 per vierkante meter.

FAQs

1. Hoe lang duurt het voordat de vloeistof is ingetrokken?
Dit is afhankelijk van de dikte van de muur en de instructies op de verpakking. Over het algemeen duurt het enkele dagen tot enkele weken.

2. Kan ik zelf muren injecteren?
Ja, je kunt zelf muren injecteren. Het is wel belangrijk om een goed stappenplan te volgen en de juiste materialen te gebruiken.

3. Is muren injecteren een permanente oplossing?
Ja, muren injecteren is een permanente oplossing voor vochtproblemen.

Lees ook:   Vochtbestrijding Meise

4. Wat als het vochtprobleem niet verdwijnt na het injecteren van de muren?
Als het vochtprobleem niet verdwijnt na het injecteren van de muren, kan het zijn dat er nog andere oorzaken zijn. Het is dan belangrijk om een specialist in te schakelen.

5. Kan ik de muur direct verven na het injecteren?
Nee, het is belangrijk om de vloeistof eerst volledig te laten intrekken voordat je de muur gaat afwerken.

Conclusie

Zelf muren injecteren kan een effectieve oplossing zijn voor vochtproblemen in huis. Door een goed stappenplan te volgen en de juiste materialen te gebruiken, kun je zelf aan de slag. Houd wel rekening met de kostprijs en laat de vloeistof volledig intrekken voordat je de muur gaat afwerken.