Waterontharder zonder afvoer

watertelt

Waterontharder zonder afvoer: Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Als je last hebt van kalkaanslag in huis, dan weet je hoe vervelend dit kan zijn. Je hebt vast al van een waterontharder gehoord, maar wist je dat er nu ook waterontharders zonder afvoer beschikbaar zijn? In dit artikel leer je alles over de werking en voordelen van een waterontharder zonder afvoer.Wat is een waterontharder zonder afvoer?

Een waterontharder zonder afvoer is een apparaat dat kalk uit het water filtert zonder dat er een afvoer nodig is. Het apparaat werkt op basis van magnetisme. Het magnetische veld zorgt ervoor dat de kalkdeeltjes in het water zich aan elkaar binden en niet meer aan de oppervlakken in huis hechten. Hierdoor blijft er geen kalkaanslag meer achter en blijven de leidingen en apparaten in huis schoon en in goede staat.

Hoe werkt een waterontharder zonder afvoer?

Een waterontharder zonder afvoer werkt op basis van een magnetisch veld. Het apparaat wordt geplaatst op de waterleiding en het magnetische veld zorgt ervoor dat de kalkdeeltjes in het water zich aan elkaar binden. Hierdoor ontstaat er geen kalkaanslag meer in leidingen en op apparaten in huis. Het water blijft echter wel kalkhoudend, waardoor het niet zacht wordt.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder zonder afvoer?

Een waterontharder zonder afvoer heeft verschillende voordelen. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rij:

1. Geen kalkaanslag meer in huis: Doordat de kalkdeeltjes in het water zich niet meer hechten aan oppervlakken in huis, blijft er geen kalkaanslag meer achter. Dit zorgt voor schone leidingen en apparaten en voorkomt eventuele verstoppingen.

Lees ook:   Terugverdientijd warmtepomp

2. Minder schoonmaakwerk: Doordat er geen kalkaanslag meer ontstaat, hoef je minder schoon te maken. Dit bespaart tijd en moeite.

3. Besparing op energie: Doordat er geen kalkaanslag meer ontstaat op bijvoorbeeld de verwarmingselementen van de boiler, werken deze apparaten efficiënter. Dit bespaart energie en dus geld.

4. Besparing op schoonmaakmiddelen: Doordat je minder hoeft schoon te maken, bespaar je ook op schoonmaakmiddelen.

5. Geen zacht water nodig: Een waterontharder zonder afvoer zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag ontstaat, maar het water blijft wel kalkhoudend. Hierdoor hoef je geen zacht water te gebruiken voor bijvoorbeeld de was.

Hoe installeer ik een waterontharder zonder afvoer?

Een waterontharder zonder afvoer is makkelijk te installeren. Het apparaat wordt eenvoudigweg op de waterleiding geplaatst. Er zijn geen aanpassingen aan de waterleiding nodig en er is geen afvoer nodig. Het apparaat is onderhoudsvrij en gaat jarenlang mee.

FAQs

1. Kan een waterontharder zonder afvoer schadelijk zijn voor mijn gezondheid?

Nee, een waterontharder zonder afvoer is niet schadelijk voor je gezondheid. Het magnetische veld heeft geen invloed op de samenstelling van het water en het water blijft veilig om te drinken.

2. Hoe kan ik zien of een waterontharder zonder afvoer werkt?

Je kunt het effect van een waterontharder zonder afvoer zien aan de afwezigheid van kalkaanslag in huis. Ook kun je het verschil merken aan de efficiëntie van bijvoorbeeld de boiler.

3. Kan ik een waterontharder zonder afvoer zelf installeren?

Ja, een waterontharder zonder afvoer is eenvoudig zelf te installeren. Het apparaat wordt simpelweg op de waterleiding geplaatst.

Lees ook:   Vochtbestrijding Oudergem

4. Moet ik het waterontharder zonder afvoer onderhouden?

Nee, een waterontharder zonder afvoer is onderhoudsvrij en gaat jarenlang mee.

5. Wat is het verschil tussen een waterontharder met en zonder afvoer?

Een waterontharder met afvoer filtert kalk uit het water en spoelt dit weg via een afvoer. Een waterontharder zonder afvoer filtert kalk uit het water door middel van een magnetisch veld en heeft geen afvoer nodig.

Conclusie

Een waterontharder zonder afvoer is een handig en efficiënt apparaat dat ervoor zorgt dat er geen kalkaanslag meer ontstaat in huis. Het apparaat is makkelijk te installeren en onderhoudsvrij. De voordelen van een waterontharder zonder afvoer zijn onder andere minder schoonmaakwerk, besparing op energie en schoonmaakmiddelen en geen zacht water nodig. Met een waterontharder zonder afvoer geniet je van schoon en gezond water zonder kalkaanslag.