Kelderzwam: oorzaken, gevolgen en bestrijden

watertelt

Kelderzwam: oorzaken, gevolgen en bestrijden

Als we het hebben over kelderzwam, dan wordt er gesproken over een schimmel die zich voornamelijk in de kelder bevindt. Hoewel de kelderzwam er misschien onschuldig uitziet, kan deze schimmelsoort voor flink wat problemen zorgen. In deze blog zullen we het hebben over de oorzaken, gevolgen en bestrijding van kelderzwam.Oorzaken van kelderzwam

Kelderzwam ontstaat voornamelijk in kelders die te vochtig zijn. Dit vocht kan ontstaan door verschillende oorzaken, zoals een lekkage of een hoge luchtvochtigheid. Het vocht zorgt ervoor dat de schimmel kan groeien en zich verder kan verspreiden. Daarnaast kan koude lucht die via de kruipruimte binnenkomt ook bijdragen aan de groei van kelderzwam.

Gevolgen van kelderzwam

Wanneer kelderzwam niet op tijd wordt bestreden, kan dit voor flink wat problemen zorgen. Zo kan de schimmel zich verspreiden naar andere delen van het huis, zoals de muren of het plafond. Ook kan kelderzwam ervoor zorgen dat de vloer in de kelder verzwakt en uiteindelijk instort. Daarnaast kan kelderzwam zorgen voor gezondheidsproblemen, zoals luchtwegproblemen.

Bestrijden van kelderzwam

Als u kelderzwam heeft geconstateerd, dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te bestrijden. Dit kunt u het beste doen door de vochtigheid in de kelder te verminderen. Dit kan door middel van ventilatie of door het aanbrengen van een vochtwerende laag op de muren. Daarnaast kunt u de schimmel bestrijden door het gebruik van schimmelreiniger of door het inschakelen van een professioneel bedrijf.

FAQs

1. Wat is kelderzwam?
Kelderzwam is een schimmel die zich voornamelijk in de kelder bevindt.

Lees ook:   Vochtbestrijding Niel

2. Wat zijn de oorzaken van kelderzwam?
De oorzaken van kelderzwam zijn vocht en koude lucht die via de kruipruimte binnenkomt.

3. Wat zijn de gevolgen van kelderzwam?
Kelderzwam kan zich verspreiden naar andere delen van het huis, zoals de muren of het plafond. Ook kan kelderzwam ervoor zorgen dat de vloer in de kelder verzwakt en uiteindelijk instort. Daarnaast kan kelderzwam zorgen voor gezondheidsproblemen, zoals luchtwegproblemen.

4. Hoe kan ik kelderzwam bestrijden?
Het bestrijden van kelderzwam kan door de vochtigheid in de kelder te verminderen en door het gebruik van schimmelreiniger of door het inschakelen van een professioneel bedrijf.

5. Kan kelderzwam terugkomen?
Ja, als de oorzaak van de kelderzwam niet wordt aangepakt, kan de schimmel terugkomen.

Conclusie

Kelderzwam is een schimmel die zich voornamelijk in de kelder bevindt en voor flink wat problemen kan zorgen. De oorzaken van kelderzwam zijn vocht en koude lucht die via de kruipruimte binnenkomt. Als kelderzwam niet op tijd wordt bestreden, kan dit voor gezondheidsproblemen en schade aan het huis zorgen. Door de vochtigheid in de kelder te verminderen en door het gebruik van schimmelreiniger of door het inschakelen van een professioneel bedrijf, kunt u kelderzwam bestrijden.