Keldermuur injecteren

watertelt

Keldermuur Injecteren: Een Complete Gids

Als je een kelder hebt, dan is de kans groot dat je al eens hebt gehoord van het injecteren van de keldermuur. Dit is een proces waarbij er een waterdichte laag wordt aangebracht op de muur om te voorkomen dat er vocht naar binnen komt. Maar hoe werkt het injecteren van een keldermuur precies? En waar moet je op letten als je dit laat doen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het injecteren van een keldermuur.Wat is keldermuur injecteren?

Keldermuur injecteren is het aanbrengen van een waterdichte laag op de muur van een kelder om te voorkomen dat er vocht naar binnen komt. Dit proces wordt ook wel kelderafdichting genoemd. Bij het injecteren van de muur wordt er een vloeistof in de muur gespoten die uithardt en zo een waterdichte laag vormt.

Waarom is keldermuur injecteren nodig?

Als er vocht in de kelder komt, kan dit leiden tot schimmelgroei en het aantasten van de constructie van de woning. Het injecteren van de keldermuur kan dit voorkomen. Het is daarom belangrijk om de kelder waterdicht te maken en te houden.

Hoe werkt het injecteren van een keldermuur?

Het proces van het injecteren van een keldermuur begint met het schoonmaken van de muur. Vervolgens worden er gaten geboord in de muur op regelmatige afstanden. Hierdoor kan de vloeistof die de waterdichte laag vormt gelijkmatig verdeeld worden over de muur.

Daarna wordt er een pomp aangesloten op de gaten en wordt de vloeistof in de muur gespoten. De vloeistof vult alle kleine scheurtjes en gaten in de muur op en hardt uit tot een waterdichte laag. Na het injecteren van de muur worden de gaten gedicht met mortel.

Lees ook:   Vochtbestrijding Steenokkerzeel

Wat zijn de voordelen van keldermuur injecteren?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het injecteren van een keldermuur. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

1. Waterdicht: Door het injecteren van de keldermuur wordt deze waterdicht gemaakt. Hierdoor voorkom je dat er vocht in de kelder komt en is de kans op schimmelgroei en aantasting van de constructie van de woning veel kleiner.

2. Verhoogt de waarde van de woning: Een kelder die waterdicht is, is veel meer waard dan een kelder waar vochtproblemen zijn. Dit kan de waarde van je woning dus verhogen.

3. Bespaart energie: Doordat er geen vocht meer in de kelder komt, hoeft de verwarming minder hard te werken. Hierdoor bespaar je energie en dus ook geld.

4. Gezondere leefomgeving: Door het voorkomen van schimmelgroei en vochtproblemen is de leefomgeving in de woning veel gezonder.

Wat zijn de nadelen van keldermuur injecteren?

Er zijn ook enkele nadelen verbonden aan het injecteren van een keldermuur. Hieronder hebben we de belangrijkste nadelen voor je op een rijtje gezet:

1. Kosten: Het injecteren van een keldermuur is niet goedkoop. Dit komt voornamelijk door de arbeidsintensiviteit van het proces en het gebruik van hoogwaardige materialen.

2. Mogelijkheid tot scheuren: Als de keldermuur al scheuren vertoont, kan het injecteren van de muur deze scheuren vergroten. Dit kan leiden tot instabiliteit van de muur en dus van de woning.

3. Geen garantie: Hoewel het injecteren van de keldermuur de kans op vochtproblemen verkleint, is er geen garantie dat de problemen nooit zullen terugkomen. Het is daarom belangrijk om de kelder goed in de gaten te blijven houden.

Lees ook:   Vochtbestrijding Schaarbeek

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bedrijf voor keldermuur injecteren?

Als je besluit om de keldermuur te laten injecteren, is het belangrijk om een betrouwbaar en professioneel bedrijf te kiezen. Hieronder hebben we enkele aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

1. Ervaring: Kies voor een bedrijf met ervaring in het injecteren van keldermuren.

2. Garantie: Vraag naar de garantie die het bedrijf biedt op het werk dat ze leveren.

3. Referenties: Vraag om referenties van eerdere klanten en neem contact met hen op om te vragen naar hun ervaringen met het bedrijf.

4. Kosten: Vergelijk de kosten van verschillende bedrijven en kies voor een bedrijf dat een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt.

5. Keurmerken: Kies voor een bedrijf dat is aangesloten bij een keurmerk, zoals het KOMO-keurmerk.

FAQs over keldermuur injecteren

1. Is het injecteren van de keldermuur een effectieve oplossing voor vochtproblemen?

Ja, het injecteren van de keldermuur is een effectieve oplossing voor vochtproblemen. Door het aanbrengen van een waterdichte laag wordt voorkomen dat er vocht de kelder in komt.

2. Hoe lang duurt het injecteren van een keldermuur?

De duur van het injecteren van een keldermuur is afhankelijk van de grootte van de muur en de mate van vochtproblemen. Over het algemeen duurt het proces enkele dagen.

3. Kan ik zelf mijn keldermuur injecteren?

Het injecteren van een keldermuur is een specialistisch proces dat alleen door ervaren professionals moet worden uitgevoerd. Het is daarom niet aan te raden om dit zelf te doen.

4. Hoeveel kost het injecteren van een keldermuur?

Lees ook:   Vochtbestrijding Blankenberge

De kosten voor het injecteren van een keldermuur zijn afhankelijk van de grootte van de muur en de mate van vochtproblemen. Over het algemeen moet je rekening houden met een bedrag tussen de €100 en €150 per m².

5. Hoe lang gaat de waterdichte laag op de keldermuur mee?

De waterdichte laag op de keldermuur gaat gemiddeld tussen de 10 en 25 jaar mee. Het is echter belangrijk om de kelder regelmatig te laten controleren op vochtproblemen.