Doorslaand vocht behandelen: 3 methodes & hun prijzen

watertelt

Doorslaand vocht behandelen: 3 methodes & hun prijzen

Doorslaand vocht is een veelvoorkomend probleem in huizen. Het kan leiden tot schimmel, rot en andere schade aan het huis. Gelukkig zijn er verschillende methodes om doorslaand vocht te behandelen en te voorkomen. In dit artikel bespreken we drie van de meest effectieve methodes en hun prijzen.Methode 1: Gevel impregneren

Gevel impregneren is een populaire en effectieve methode om doorslaand vocht te behandelen en te voorkomen. Bij deze methode wordt er een waterafstotende laag aangebracht op de gevel van het huis. Deze laag voorkomt dat water de gevel kan binnendringen en doorslaand vocht kan veroorzaken.

De kosten voor het impregneren van een gevel kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het huis en de staat van de gevel. Gemiddeld kost het impregneren van een gevel tussen de €8 en €12 per vierkante meter.

Methode 2: Gevel reinigen

Een andere effectieve methode om doorslaand vocht te behandelen is gevelreiniging. Bij deze methode wordt de gevel van het huis grondig gereinigd om alle vuil en schimmel te verwijderen. Door de gevel te reinigen, kan er beter worden beoordeeld wat de staat van de gevel is en welke vervolgstappen er nodig zijn om doorslaand vocht te voorkomen.

De kosten voor gevelreiniging variëren afhankelijk van de grootte van het huis en de mate van vervuiling. Gemiddeld kost gevelreiniging tussen de €10 en €15 per vierkante meter.

Methode 3: Gevelrenovatie

Als er al schade is ontstaan door doorslaand vocht, kan gevelrenovatie de beste oplossing zijn. Bij gevelrenovatie wordt de gevel van het huis gerepareerd en vernieuwd. Dit kan variëren van het vervangen van beschadigde stenen tot het vervangen van de hele gevel.

Lees ook:   Vochtbestrijding Etterbeek

De kosten voor gevelrenovatie variëren sterk, afhankelijk van de omvang van de renovatie. Gemiddeld kost gevelrenovatie tussen de €100 en €200 per vierkante meter.

FAQs

1. Hoe ontstaat doorslaand vocht?
Doorslaand vocht ontstaat wanneer water door de gevel van het huis sijpelt en in de binnenmuren terechtkomt.

2. Hoe weet ik of mijn huis last heeft van doorslaand vocht?
Tekenen van doorslaand vocht zijn onder andere vochtige plekken op de muren, schimmelvorming en afbladderende verf.

3. Hoe kan ik doorslaand vocht voorkomen?
Het impregneren van de gevel en het regelmatig reinigen van de gevel zijn effectieve manieren om doorslaand vocht te voorkomen.

4. Kan ik zelf mijn gevel impregneren?
Het impregneren van de gevel is een specialistische klus die het beste kan worden uitgevoerd door een professional.

5. Hoeveel kost het impregneren van een gevel?
De kosten voor het impregneren van een gevel variëren afhankelijk van de grootte van het huis en de staat van de gevel. Gemiddeld kost het impregneren van een gevel tussen de €8 en €12 per vierkante meter.

Conclusie

Doorslaand vocht kan leiden tot ernstige schade aan het huis, maar gelukkig zijn er verschillende effectieve methodes om het probleem aan te pakken. Gevel impregneren, gevelreiniging en gevelrenovatie zijn allemaal goede opties, afhankelijk van de staat van de gevel en de omvang van het probleem. Het is belangrijk om de juiste methode te kiezen en deze door een professional te laten uitvoeren om verdere schade te voorkomen.